Цікаві факти про рюкзак читайте на сайті LookLike

Цікаві факти про рюкзак

Міський рюкзак - один з найпопулярніших повсякденних видів рюкзаків в сучасному світі. Легкий, практичний, зручний і красивий, він на сто відсотків справляється зі своєю місією - повністю вміщує всі необхідні речі, звільняючи руки, і також виконує модну функцію, роблячи лук свого власника доповненим, завершеним. До того ж, варіантів моделей рюкзаків, матеріалів і кольорів таке різноманіття, що відразу навіть важко визначитися з вибором. Однак мало хто знає, що така популярність до рюкзака прийшла не відразу, а починається ще з 1980-х років, коли відомий всьому світу італійський модельєр Міучча Прада модернізувала великий спортивний рюкзак і зробила його меншим за розміром, більш лаконічним і зручним, так схожим на сучасні популярні рюкзаки для міських жителів. Любов дизайнера до нестандартних і оригінальних аксесуарів поклала початок величезній модній хвилі попиту на рюкзаки по всьому світу і їх подальшій популяризації.

А виникнення цього практичного і зручного пристосування для перенесення речей, іменованого словом «рюкзак» (в перекладі з німецького «Rücksack - заплічна сумка»), бере свій початок із воєнних років минулого століття. Правду кажучи, тоді рюкзаки були дуже популярні серед солдатів, оскільки робили можливим всі речі носити за спиною, а зброю нести на підхваті, у руках.

У колишніх країнах СРСР, з огляду на ізоляцію від модних віянь країн Заходу, рюкзак починав своє сходження до популярності, починаючи з туристичного, альпіністського. Дуже відомими в той час стали «абалаковські» (однойменні від їх розробника Віталія Абалакова) рюкзаки для турпоходів і скелелазіння. У ті роки люди багато вигадували і дошивали самі, беручи в основу ті матеріали, які були їм доступні. Це вже з розпадом Радянського Союзу, в міру розвитку виробництва синтетичних тканин, а також з урахуванням модних віянь з-за кордону, рюкзак набирав темпів у розвитку своєї фактури, матеріалів, форми і дизайну. І ось вже з початку XXI століття і донині рюкзаки займають одну з лідируючих позицій в продажах магазинів сумок.

Що ж стосується сучасного прототипу міського рюкзака, команда нашого інтернет - магазину сумок LookLike відібрала найстильніші і якісні моделі від українського бренду Lucherino (Лучеріно), які напевно сподобаються покупцям своєю формою, якістю пошиття і практичністю. Ми пропонуємо вам те, що любимо носити і самі! В тренді цього сезону представлені міські рюкзаки в актуальному яскраво-жовтому, кольорі пудри і бузковому виконанні. Тож сподіваємось, ви імпровізуватимете!

Джерело: за метеріалами друкованих та інтернет-видань

Коментарі (0): Цікаві факти про рюкзак

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Рекомендовані товари:
Інші статті
  • Жіночі сумки на LookLike

    Виходячи з різноманіття різних пропозицій товарів в інтернеті, команда онлайн магазину сумок LookLike.com.ua дуже довго вибирала свій профіль для діяльності. Ми дуже прагнули, щоб товар, який ми запропонуємо в результаті, ...

  • Модні сумки "весна-літо 2019"

  • Про бренд жіночих і чоловічих сумок Lucherino (Лучеріно)

    Чому саме бренд Lucherino (Лучеріно) інтернет-магазин жіночих сумок LookLike вибрав для співпраці? Відповідь проста - заснований в 1999 році, цей бренд поступово завоював величезну кількість шанувальників саме якістю пошиття, стилістикою ...